Type Here to Get Search Results !

Бискуп пожешки и Епископ славонски у посети Епархији горњокарловачкој


Бискуп пожешки монс. др Антун Шкворчевић и Његово Преосвештенство Епископ славонски г. Јован, у пратњи домаћина Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима, посетили су 15. јануара 2021. године територију Епархије горњокарловачке погођену низом разорних земљотреса у децембру 2020. године.


Епископи и Бискуп су обишли храм Рођења Пресвете Богородице у Глини, након чега су посетили породице Векић и Ногић у селу Равно Рашће, као и храм Васкрсења Господњег у селу Мајске Пољане који је након земљотреса потпуно уништен.

У повратку су посетили Саборни храм Светог оца Николаја у Карловцу где су их дочекали архимандрит мр Наум, старешина храма протопрезвитер Дарко Дугоњић и секретар Епархије горњокарловачке ђакон Будимир Кокотовић. За све госте је уприличен пријем и трпеза љубави у Епархијском двору.

Епископ Герасим је упознао уважене госте са последицама земљотреса и страдањем народа и светиња на просторима своје Епархије. Епископи Јован и Герасим и бискуп Шкворчевић су у срдчаним разговорима разменили мишљења о помоћи и подршци банијским породицама чија је егзистенција угрожена недавним земљотресима. Епископ Герасим је том приликом захвалио уваженим гостима на посети, а нарочиту захвалност је исаказао Бискупу пожешком монс. др Антуну Шкворчевићу на финансијској помоћи Епархији горњокарловачкој.


Извор: Епархија горњокарловачка