Type Here to Get Search Results !

На дан сећања на апостола и јеванђелисту Јована Богослова служена Света литургија на месту његовог погреба у близини Ефеса у Турској

 

Дана 9. октобра 2021. године, на дан упокојења апостола и јеванђелисте Јована Богослова, свештеник Георгиј Сергејев, који брине о верницима који говоре руски у Турској, служио је Свету литургију у храму у месту где је сахрањен свети апостол, у турском граду Селчуку код Ефеса. У служби је учествовао и јереј Димитриј Богатир, који брине о верницима Московске Патријаршије у Алањи.


На служби су се молили бројни ходочасници, који су допутовали из Истанбула, Измира, Бурсе, Анталије, Алање и Кушадасија, као и група ходочасника из московске области.

На сугубој јектенији помолили су се за престанак коронавирусне инфекције и лекаре. Такође, прочитали су и молитву против ширења заразе.

На крају Литургије отац Георгије се у својој беседи захвалио Министарству културе и туризма Турске на дозволи за вршење службе, председнику Руског друштва за културу „А. Солжењицин“ А. Пономареву и Друштву православних верника који говоре руски провинције Анталије којим руководи К. Аликан за помоћ у организацији ходочашћа.


Извор: Сектор за информисање ОСЦП-а