Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Пут Светога Саве је пут Богочовека Христа


„Срећна слава свој деци свих узраста!“ отпочео је беседу Преосвећени Владика Јустин и озваничио централну прославу празника првог Архиепископа српског Саве у храму који носи његово име у Краљеву. Епископ је изразио радост што смо овај дан дочекали са осликаним целокупним олтарским простором у коме ћемо сада имати радост да приносимо најсветије Дарове.


Господње речи које кажу „Пустите децу нека долазе к’ мени“ увидели смо да се обистињују на данашњој Литургији јер је брод цркве био највише испуњен децом. Овога пута Христа су у највећем броју дочекала деца позивом свога оца Светога Саве. Овим примером Свети Сава нам показује како и даље дела кроз свој род, кроз свог наследника трона Епископа Јустина и кроз све сабране. Пут Светога Саве, по речима Владике Јустина, је пут Богочовека којим да бисмо ишли морамо стално да се вежбамо у добру.

Данашњи празник слави и хор нашег храма који је име Светог Саве понео као свог небеског заштитника. Такође, трудом и помоћи Кола српских сестара, породице Ђорђа Ивковића, Горана Ристовића, Оливере Крстић, Новице Ристића и Зорана Чукановића подељени су светосавски пакетићи за сву присутну дечицу и децу из краљевачких школа и предшколских установа. За најбоље литерарне и ликовне радове награђена су деца која су учествовала на нашем конкурсу. У наставку је отпевана Химна Светом Сави.

Речима да је Диван Бог у светима својим, радост заједнице пренета је и на трпезу коју је овог пута припремио наш хор.


Извор: Епархија жичка