Type Here to Get Search Results !

Торжествена прослава славе Саборног храма у Бечу


У четвртак, 27. јануара 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Господин Андреј началствовао је Светом архијерејском Литургијом, а саслуживали су протојереј Ђорђе Пантелић, протојереј Јевстатиј из Пољске (Пољска Православна Црква), јереј Филип Милуновић, јереј Миљан Антић и јереј Миладин Вујковић.


Благољепију службе допринело је појање чланова Епархијског хора „Корнелије Станковић“, под диригентском палицом госпође Анђеле Радуновић.

Служби су присуствовали Његова Екселенција амбасадор Републике Србије у Бечу господин Небојша Родић са породицом и протиница Маријана Ћилерџић, мајка Епископа Андреја. Част кумства ове године припала је породици господина Владимира Стојановића са супругом Маријом и ћеркама Петром и Таром.

Након заамвоне молитве, Преосвећени Владика је пререзао славски колач, а у празничној беседи, Епископ је надахнуто говорио о значају личности Светог Саве, о историјском и теолошком делу Светитеља, чији је живот био узор великим подвижницима. Након дељења нафоре, сви верници су пришли и поклонилки се моштима Светог Владике Николаја и Светог Аве Јустина,потом су добили мали дар од цркве у знак захвалности. 

На велику жалост, због епидемиолошке ситуације, није било могуће послужити народ у храмовној сали као што је то и уобичајено.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска