Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Бити родитељ велики је благослов


Дана 25. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је у храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу служио свету архијерејску Литургију.


Звучни запис беседе


Његовом Преосвештенству су саслуживали: Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протојереји Милован Ранковић и Слободан Раковић, протонамасници Александар Миловановић и Иван Теодосић, јереји Милош Митровић и Марко Урошевић, јерођакон Василије (Старовлах) и ђакон Александар Бабић.

Свету Литургију су својим појањем увеличали чланови хора „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца. У току Свете Литургије Епископ је извршио Свету Тајну Крштења и Миропомазања над маленом Мартом, ћерком ђакона Александра Бабића, ђакона при овоме храму.

Након читања Светога Јеванђеља, Епископ је произнео своју беседу у којој је верне поучио значају Свете Тајне Крштења и Миропомазања.

Не подижемо ли породицу у духу Јеванђеља, у духу Цркве, породица се растура. Ако растуримо породицу, онда смо растурили и себе, а са чим ћемо да изађемо пред Господа, јер када изађемо пред Господа прво ће нас Господ питати, где су ти деца, да ли то била телесна или духовна деца, имамо два рађања, духовно и телесно, питаће нас: „Шта ти је са децом, где су ти деца?“ зато је родитељ бити, велики благослов, велика радост, али и велика одговорност, али без одговорности, нема нам живота ни овде на земљи, атек онда нема ни у Царству Небеском, рекао је Епископ Јован у беседи.


Извор: Епархија шумадијска