Type Here to Get Search Results !

Боготражитељ – часопис за православну омладину средњошколског узраста


Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија из штампе је изашао нови број Боготражитеља – часописа за православну омладину средњошколског узраста.


Садржај другог броја сачињавају ауторски радови ученика средњих школа Епархије зворничко-тузланске и неколицина радова вероучитеља. Први текст „Слово о Љубави” говори о свеобухватном смислу постојања и Љубави Божје која се свима дарује са висине. У рубрици Бесједа можемо да читамо родољубиви и верољубиви текст о „Отаџбини, њиви на којој се увијек сије и жање“. Следе текстови са тематиком о достојанству жене у Цркви, увек актуелне теме. Текст „Кулирање или страх од блискости“ доноси анализу социолошко-антрополошке хладноће модерног друштва и човека затвореног индувидуалистичким стегама. После радова о вери, љубави и апостолском наслеђу, рубрика О вјери нашој да ли сте знали? доноси прегршт занимљивости и разрешених спознајних недоумица које су приближене и учињене пријемчивим средњошколском узрасту.

Такође, нови број доноси радове посвећене смислу живота, дефиницији другога човека, питању утицаја друштвених мрежа на младе, као и рубрику из славне и истодобно страдалне прошлости српског народа. По већ устаљеном обичају часопис заокружују поезија и ликовна остварења младих боготражитеља.

– Благодарни Богу који свагда прегалаштво за Христа награђује, позивамо све ђаке, као и професоре и вјероучитеље, да кроз духовну креативност и стваралаштво узму учешћа у наредним бројевима Боготражитеља, поручују из Уредништво часописа који излази два пута годишње у издању Издавачке куће „Синај“ Епархије зворничко-тузланске. Часопис се бесплатно дели на духовну корист читаоцима – ПДФ.


Извор: Епархија зворничко-тузланска

Рубрика