Type Here to Get Search Results !

Άξιος! Достојан! - протонамесник Александар Јевтић одликован чином протопрезвитера


Прохладно децембарско јутро и миомирисна црква испуњена тамјаном са резидбе славских колача, наговештавали су почетак свете архијерејске Литургије.

И управо тако, на дан празновања Светог Николе, Архиепископа Мире Ликијске, светосавска заједница огрејана је благодаћу Духа Светога у заједничкој чаши Крви и Тела Господњег. Приносом за наше спасење и живот вечни предстојао о је Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин са свештенослужитељима овог храма који су се данас по речима Светих Отаца „купали у благодати“. Повод за ту вишеструку радост било је рукопроизвођење протонамесникâ Дејана, Марковића, Александра Јевтића и Новице Благојевића у чин протојереја. На Епископове речи „Достојан“, сабрање је узвратило потврдним троструким клицањем „Достојан“. Данашња радост и празник Светог Николе полако су наговестили да се празник Рођења Христовог приближава.

Владика Јустин је у својој беседи пожелео да сви свечари и присутни у својим домовима доживе празничну пријатност коју су данас доживели наши свештеници. Честитавши славу свим колачарима, владика се обратио и речима благодарности да нас Господ молитвама Светог Николе чува и руководи до Царства Небеског.


Извор: Епархија жичка