Type Here to Get Search Results !

Велики пост

Апел Епископа будимског Лукијана поводом земљотреса у Турској и Сирији


Велика катастрофа је задесила народ у Турској и Сирији: земљотрес који је однео на хиљаде жртава. Преживели су остали без игде ичега. Турској стиже помоћ и још им треба, а народ у Сирији не само да је пострадао у овој катастрофи, него још бездушни светски моћници држе над тим несрећницима санкције.


Наш Патријарх Порфирије је апеловао на све нас да пружимо помоћ овим страдалницима. Стога Ми преносимо овај апел на све наше вернике и људе добре воље у Мађарској, да не окрену главе од ових несрећника, него да преко постојећих институција у Мађарској (Црвени крст, и остале црквене и државне хуманитарне организације које су се укључиле у процес помоћи Турској и Срији, као и Амбасада Сирије) приложе за пострадали народ онолико колико су у могућности јер су и они наша браћа и сестре.

Молимо Бога да, мада смо грешни, Он уклони сваку такву претњу од целог човечанства и пружи нам прилику за покајање и спасење.

Знајући да се нико ко срца има неће оглушити на вапаје ових несрећника, захваљујемо у њихово име за сваку сузу коју сте обрисали са њихових лица.

Епископ будимски

+ Л у к и ј а н


Извор: Епархија будимска