Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије на Доксологији у зајечарском Саборном храму: Велика је радост у сваком сусрету


Свечана доксолигија у част Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија служена је у понедељак, 13. фебруара 2023. године, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару.


Прилог Радио-Светигоре


Торжествени и радосни чин доксологије служили су свештенослужитељи Епархије тимочке у присуству свог Преосвећеног Епископа Илариона. Након доксологије, Митрополит Јоаникије служио је празнично вечерње богослужење.

Преосвећени владика Иларион изразио је благодарност на труду и братској љубави коју је Митрополит црногорско-приморски показао својим доласком, те је нагласио да физичка удаљеност не представља никакву препреку када постоји молитвено јединство.

Високопреосвећени Митрополит се захвалио на позиву и свечаном дочеку и истакао – Велика је радост у сваком сусрету а посебно када се срећемо уочи Сретења Господњег и тако се подсећамо да се у нашим сусретима  открива љубав Божја и Његово присуство, јер Богу је угодно када показујемо љубав једни према другима. Потом је свом домаћину, Епископу тимочком, уручио на дар икону Пресвете Богородице Филермосе и патерицу као израз братске љубави и захвалности на гостопримству.

Митрополит Јоаникије ће на празник Св. Тифуна, у уторак 14. фебруара 2023, служити свету Литургију у манастиру Буково, док ће за Епархијску славу, на празник Сретења Господњег, служити у цркви Светог Георгија у Кладову.


Извор: Епархија тимочка