Type Here to Get Search Results !

Епископ западноевропски Јустин служио у Барселони


У недељу о блудном сину, 12. фебруара 2023. године, на празник Света Три Јерарха, Епископ западноевропски г. Јустин началствовао је светом Литургијом у цркви Покрова Пресвете Богородице у Барселони.


Епископу је саслуживао протојереј-ставрофор Хуан Гарсија Казанова, архијерејски намесник за Иберијско полуострво, протојереј-ставрофор Мартин Пуће, старешина храма, као и свештенство и свештеномонаштво Епархије западноевропске, уз присуство мноштва верног народа. Епископ Јустин је пре Литургије рукопроизвео чтеца и ипођакона који ће прислуживати у овој парохији.

После Свете Литургије Владика Јустин је пререзао славски колач поводом крсне славе Свете мученице Евлалије, заштитнице града Барселоне, која се прославља овог дана по новом календару.

Парохија Покрова Пресвете Богородице у Барселони је овом приликом прославила два јубилеја 50 година од преласка у православље и 35 година откако је примљена у окриље Српске Православне Цркве. Тим поводом Епископу Јустину је поклоњена икона Светог Саве и Свете мученице Евлалије као симбол јединства православних Шпанаца и Каталонаца са Српском Православном Црквом.


Извор: Епархија западноевропска