Type Here to Get Search Results !

Архиепископ Јован и Епископ Лукијан богослужили у Будимпешти


У другу недељу Великог поста која је посвећена Светом Григорију Палами, 12. марта 2023. године, светом архијерејском Литургијом у храму Светог Великомученика Георгија началствовао је Његово Блаженство Архиепископ охридски и митрополит скопски г. Јован уз саслужење Преосвећеног Епископа будимског г. Лукијана.

 Господи архијерејима саслуживали су протосинђели Иринеј Стефановски и Варнава Кнежевић, протојереј Зоран Остојић, протонамесник Никола Почуча и ђакон Стефан Милисавић. 

На крају свете Литургије, Преосвећени Владика Лукијан је поздравио Блажењејшег Архиепископа и захвалио му за благослов који је својим доласком донео Епархији будимској. Владика Лукијан је истакао непроцењиви значај и историјску улогу Архиепископ Јован у борби за јединство цркве.

Његово Блаженство Архиепископ Јован је срдачно заблагодарио Епископу Лукијану на позиву а затим је са сабраним народом поделио своје утиске о стању у Епархији будимској. Такође, Архиепископ Јован је зхвалио верном народу за љубав и молитвену подршку а затим је свима поделио иконе светих угодника Божијих просијавших у Македонији.


Извор: Епархија будимска