Type Here to Get Search Results !

Епископ мохачки г. Дамаскин присуствовао свечаности у Основној школи „Светозар Марковић – Тозаˮ у Новом Саду


У петак, 10. марта 2023. године, у свечаној дворани Основне школе „Светозар Марковић – Тоза“ у Новом Саду, одржана је свечана седница Наставничког већа. Повод одржавања свечане седнице је што је Основна школа „Светозар Марковић – Тозаˮ лауреат Светосавске награде за 2022. годину, коју на празник Светог Саве додељује Министарство просвете Републике Србије.


Свечаној седници, поред бројних званица и гостију, присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ мохачки господин Дамаскин, викар Епископа бачког, који је, у име Епископа бачког, примио захвалницу коју је школа доделила Епархији бачкој и Његовом Преосвештенству Епископу бачком господину др Иринеју, као захвалност за подршку раду школе. Епископу мохачком захвалницу је уручила госпођа Јелена Обренов, помоћник директора.

Основна школа „Светозар Марковић – Тозаˮ је Светосавску награду добила као признање за постигнуте резултате у педагошком лидерству, отвореност за иновације у образовању и вишегодишњи допринос квалитету основног образовања и васпитања у Републици Србији.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке