Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства архијерејског намесништва новосадског првог

У понедељак треће седмице Часног поста, 13. марта 2023. године, у Саборном храму у Новом Саду, после јутарњег богослужења које је служио протоjeреј Велимир Врућинић, настојатељ Саборног храма, светој Тајни исповести приступили су Епископ бачки господин др Иринеј, Епископ мохачки господин Дамаскин, као и свештеници и ђакони архијерејског намесништва новосадског првог. Свету Тајну исповести је извршио протојереј-ставрофор Слободан Марковић, умировљени парох косјерићки.


После исповести, Епископ бачки Иринеј је, у име свештенства и у своје лично име, заблагодарио проти Слободану на труду и духовној бризи, са молитвеном жељом да Господ свима дарује снаге да духовно узрастамо на путу ка Царству небескоме.

Духовно сабрање настављено је у свечаној дворани Црквене општине новосадске, где су, у присуству Преосвећених епископа Иринеја и Дамаскина и проте Слободана, новосадски свештеници и ђакони имали прилику да разговарају на духовне и пастирске теме.

Током треће седмице Часнога поста светој Тајни исповести приступиће и свештенство осталих архијерејских намесништава Епархије бачке, у храмовима у Темерину, Кули и Шајкашу, као и у манастиру Бођанима.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке