Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије обишао градилиште Православне гимназије “Свети Сава” у Подгорици


Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије данас, 25. августа, обишао је градилиште и упознао се са динамиком радова на изградњи Православне гимназије “Свети Сава” на Старом аеродрому у Подгорици.


Приликом обиласка градилишта најмодернијег средњошколског образовног комплекса у Црној Гори, у Митрополитовој пратњи били су протојереј-ставрофор Далибор Милаковић и јереј Блажо Божовић.

Након што су га извођачи радова упознали са тренутним стањем, као и планираном динамиком даље градње, Митрополит Јоаникије је исказао задовољство досадашњим током извођења радова.

Подсјећамо да је у току други уписни рок за упис ученика у први разред за школску 2023/2024. годину, а ове школске године настава ће се одвијати у згради поред Цркве Светог Ђорђа под Горицом.

Високопреосвећени Митрополит је раније казао да је пред Православном гимназијом “Свети Сава” постављен висок задатак да припреми нашу омладину која ће се овдје учити за школовање и на нашим домаћим и на свјетским универзитетима: “Да се овдје и дјеца и млади и одрасли саберу и да овдје узрастају и у добрим наукама и у православним врлинама; да овдје буде најбољи спој између образовања и васпитања наше омладине.”


Извор: Митрополија црногорско-приморска