Type Here to Get Search Results !

Православље се шири у Костарици и Доминиканској Републици


Прошлог месеца известили смо о порасту православља у Латинској Америци — посебно у Колумбији, Еквадору и Мексику — углавном захваљујући мисионарским трудовима о. Данила Ене, свештеник Румунске православне митрополије Америке.


Отац Данило наставља свој мисионарски рад, последњи пут посетом Мексику, Костарики и Доминиканској Републици од 12. до 18. августа.

Путовање је почело Божанском Литургијом у суботу 12. августа у мисији светог Јосифа Исповедника у Канкуну/Плаја дел Кармен, у Мексику, преноси Румунска митрополија. После Свете Литургије изабран је први парохијски савет за нову мисију.

Тог поподнева о. Данило је отпутовао у Сан Хозе, главни град Костарике, где живи значајна румунска дијаспора. У недељу, 13. августа, у локалној парохијској цркви РПЗЦ одслужена је прва Божанска Литургија на румунском језику по благослову Његовог Високопреосвештенства митрополита Николаја, Првојерарха РПЦЗ.

Локални српски православни свештеник о. Игнацио Миранда, саслуживао са о. Данилом. После Литургије румунска заједница се састала и замолила о. Данила да поново дође бар у време поста, ако не и чешће.

Сутрадан је о. Данило је отпутовао у Санто Доминго, главни град Доминиканске Републике, где се састао са тамошњом малом румунском заједницом. Направљени су планови за будућу посету, са већ планираним пријемом неколико лица у Цркву.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com