Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије на прослави дана Општине Осечина


Полагањем венаца крај споменика Браћи Недић у центру вароши, које су уприличили председник Општине Осечина Никола Томић и представници Образовно- васпитног центра „Браћа Недић“ и Удружења „Гвоздени пук“, отпочело је прослављање дана вароши, које је окупило бројне Подгорце. 


У галерији Народне библиотеке приређена је изложба „Мати Ана Аџић- духовно чедо Владике Николаја“, чије ауторство потписује Музеј рудничко- таковског краја, и изложба „Браћа Недић- Осечина српска Спарта“, које ће бити отворене до 10. маја 2024. године. 

У част празника вароши, одржана је и свечана седница Скупштине Општине Осечина, коју је отворио председник Светозар Гачић. Поред локалног руководства, седници су присуствовали министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, директор ЈВП„Србијаводе“ Горан Пузовић, Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије и други угледни гости и пријатељи Осечине. Подсетивши на учињено у протеклој години, први човек вароши Никола Томић је поручио да сви грађани Осечине, као потомци славних јунака Браће Недића, треба да настоје да их буду достојни и да унапређују живот у лепој подгорској вароши. 

Прослава Дана Општине Осечина била је прилика да се уруче захвалнице свима који помажу њен развој и напредак и награде ствараоцима који су остварили запажене резултате у различитим областима.


Извор: Епархија ваљевска