Type Here to Get Search Results !

Епископ Теодосије освештао храм у селу Родељ надомак Лепосавића


У четврту недељу по Васкрсу, познату и као Недеља Раслабљеног, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, освештао је цркву посвећену Светој Тројици у селу Родељ код Лепосавића.


Након чина освећења, Епископ је служио Свету Литургију, уз саслужење свештенства  и верног народа Епархије.

У својој беседи, Епископ је заблагодарио Богу на овом дану у којем се освештава нови дом Божији, истакавши да народ који подиже и обнавља светиње има будућност и угодан је Богу.

“Сву своју љубав према Богу и цркви, показали сте управо на овом месту, дижући диван храм у славу Божију, у који ћемо долазити и сретати се са Богом, јер Бог  станује у дому своме. Овде ћемо изливати молитве своје и туге и радости. Све оно што живимо и ако верујемо у Бога и Бог је са нама, сваког часа. И зато је ово добар знак за све вас који живите овде, али и за све нас који данас живимо на Косову и Метохији. Као одговор наш, свима онима који нама не желе добро и који окрећу главу од нас и хоће да нас понизе на разне начине. А нико нас не може понизити ако сами себе не понизимо, својим животом и својим делима. Свима њима, ово данас је наш одговор – да подижемо храмове и да желимо молитвом и љубави коју показујемо, не само својим најближњим, него према свим људима, живимо како је Господ и заповедио. Народ који подиже храмове у најтеже време, окренут је Господу, има будућност и гледа у будућност, као што су некада наши свети краљеви и архиепископи, патријарси подизали задужбине и храмове гледајући у будућност и мислећи на генерације које треба да дођу које ће бити после нас. Тако и ми, у наше време, не само да чувамо оно наслеђено него и подижемо и обнављамо нове храмове и освећујемо уз славу Божију“, рекао је владика.

У току свете Литургије, Епископ ке одликовао чином протојереја оца Драгана Ђукића, пароха у Лепосавићу.


Извор: Епархија рашко-призренска