Type Here to Get Search Results !

Ђакон Никола Лукић: Када нам је здрав духовни вид ми гледамо Христа


Своје школовање завршила је девета генерација матураната (2019-2024) обновљене богословије у Призрену. Кандидати су претходних дана полагали Завршни богословски испит, који су са свим похвалама успешно завршили.

Служењем свете Литургије у манастиру Грачаници отпочео је свечани део матуре, након које је извршена подела сведочанстава.

Евхаристијским сабирањем началствовао је Епископ рашко-призренски г. Теодосије, уз саслужење протосинђела Исидора, свештенства Епархије рашко-призренске, као и овогодишњег изасланика Светог Архијерејског Синода ђакона др Николе Лукића, доцента на Православном Богословском факултету у Београду.

Након прочитаног Јеванђеља, ђакон Никола је произнео надахнуту беседу тумачећи причу о исцељењу човека који је од рођења слеп, нагласивши да је порука прочитаног јеванђеља управо отварање духовних очију, којим јасно гледамо Христа Васкрслога.

Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије је честитао матурантима на успешно окончаном средњем богословском образовању, захвалио је на труду и љубави овогодишњем изасланику Светог Архијерејског Синода, као и свим професорима богословије и родитељима ученика.

Сви ученици на дар од Епархије рашко-призренске су добили монументалну монографију Задужбине Косова и Метохије.


Извор: Епархија рашко-призренска