Type Here to Get Search Results !

Епархија бихаћко-петровачка: Епархијско такмичење из веронауке


По благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Атанасија, у суботу треће Недјеље Часног поста 18. марта 2017. године, на дан Светих мученика Конона и Преподобнога Марка Подвижника, одржаће се такмичење из предмета Православна вјеронаука за ученике са простора Епархије бихаћко-петровачке.


Ове школске године 2016/17 на такмичењу из Православне вјеронауке учествују ученици петог разреда, а тема такмичења је „Богослужење и празници“. Потребно је напоменути да се ове године одржало такмичење из Православне вјеронауке у општинама Босански Петровац и Дрвар, тако да ће по први пут на такмичењу учествовати и дјеца из двије основне школе са простора Федерације БиХ. Надамо се да ће се овој пракси идуће школске године придружити и остале основне школе у којима се предаје Православна вјеронаука, а које се налазе на подручију Епархије бихаћко-петровачке у Федерацији БиХ.

Такмичење ће се одржати у ОШ „Петар Кочић“ - Ситница са почетком у 10 часова, када ће дјеца почети са радом на тесту за чију израду је предвиђен временски период од 90 минута. На такмичењу ће учествовати седморо дјеце која су се као побједници општинских такмичења из Православне вјеронауке на простору Епархије бихаћко-петровачке пласиралa на епархијско такмичење. Побједник такмичења и сви ученици који остваре 90 или више бодова на тесту ићи ће даље на републичко такмичење.




Рубрика