Type Here to Get Search Results !

Протопрезвитер Слободан Јокић: Бити слободан - бити само Твој Господе!


Отац Слободан Јокић: ,,Бити слободан-бити само Твој Господе. Вјера треба да те помјери из темеља, да узме твоје срце и душу и преобрази сваки твој тренутак“.



Тумачећи Јеванђеље на четврту недјељу по Васкрсењу Христовом, Недјељу раслабљеног, отац Слободан се осврће посебно на оне јеванђелске ријечи Немам човјека, и каже да је, како тада,  тако и данас то велики проблем, проблем отуђености и наглашава да ми православни Хришћани никад нисмо сами, да увијек имамо Господа нашег Исуса Христа. Дали, и у којојмери, човектребадауложисебедабиближњипронашаосебе?–било је питање које се надовезало на ову тему.

Да ли можемо да се исповиједамо и једни другима или само свештенику?

,,Морамо бити отворени и пустити да дјелује благодат Божија у нашем животу“-каже отац Бобан и сјећа се своје прве исповијести коју је имао код блаженопочившег оца Лазара Острошког чије душекорисне савјете  сада он преноси својим духовним чадима.

О хули на Духа Светог и може ли се окајати пред Богом покушај самоубиства.,,Нема гријеха који Бог не прашта само ако се искрено покајемо“-увјерава нас отац Слободан.

На питање шта је храброст из угла Православља и још нека питања добићете одговоре у овој емисији од оца Слободана Јокића.


Рубрика