Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион богослужио у Кладову


На храмовну славу Св. великомученика Георгија у Кладову, свету архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион. Појао је хор храма Свете Тројице из Неготина.
Литургији су присиствовали, имеђу осталих и председник скупштине општине Кладово г. Славиша Туфајевић, као и начелник општинске управе г. Јован Стингић.


У изразито надахнутој беседи, Владика је говорио о значају саме Литургије и колико ми учествујемо у њој, колико смо концентрисани и колико схватамо величину литургијског сабрања. Поменуо је и свест једне грешнице ,,жене самрјанке“ којој је посвећена пета недеља по Васкрсу, и њено стање духа о чекању Месије. Владика је направио паралелу између једне грешнице од пре 2000 година са данашњим обичним човеком и о томе колико дубок богословски разговор са Господом је водила једна ,,грешница“, а колико данашњи човек тражи Господа.


На крају беседе је, цитирајући Јеванђеље, „Иштите најпре Царство Небеско, а све остало ће вам се додати“ пожелео срећну славу свим житељима општине Кладово.
Домаћин славе је био брат Синиша Белић из Кладова.

У предпразничним данима у храму Светог Георгија протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, је одржао предавање на тему Хришћански оптимизам.