Type Here to Get Search Results !

Епископ новосадски и бачки др Иринеј посетио зграду Црквене општине новосадске страдалу у пожару


Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј посетио је у среду, 27. јуна 2018. године, зграду Црквене општине новосадске, у Змај-Јовиној улици број 4, где је избио пожар у уторак, у раним јутарњим часовима.




Видевши последице које је начинила ватрена стихија, владика Иринеј је захвалио Богу што нема настрадалих и повређених у пожару, упутивши притом  речи благодарности новосадском свештенству и запосленима у књижари Беседа на пожртвованости при рашчишћавању изгорелих остатака једног дела црквеноопштинске зграде и самог магацинског простора православне књижаре. Такође, Епископ бачки је изразио наду да ће радови на обнови фасаде зграде Црквене општине новосадске, књижаре Беседа и делу баште једног угоститељског објекта који се налази у пасажу Змај-Јовине улице број 4, бити завршени у што краћем временском року.


Узрок пожара ће бити познат после истраге надлежних органа.

Подсећамо да је Црквеној општини у Новом Саду, зграда у Змај Јовиној улици број 4, враћена 2008. године, после шездесет година узурпације. Најстарија двоспратница у граду, на којој је стотињак година стајао натпис СВОЈИНА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕНЕ ОПШТИНЕ У НОВОМ САДУ, од Новосађана је била прозвана Својина.