Type Here to Get Search Results !

Прва црква Светог Пајсија у Аустралији близу завршетка


Значајан напредак је учињен у смеру завршетка изградње прве грчке православне цркве посвећене Светом Пајсију Светогорцу у Перту. Камен темељац за једну и једину цркву Светог Пајсија у Аустралији поставио је епископа дорилејски Никандор октобра прошле године по благослову Његовог Високопреосвештенства архиепископа Стилијана, предстојатеља грчке Архиепископије аустралијске.


Нова црква биће изграђена на темељима грчког манастира Светог Јована од Форестфилда у Перту, у Западној Аустралији, а пројекат је омогућен захваљујући новчаној донацији пензионера Николаса Какуласа, који је понудио финанијску помоћ изградњи у спомен на своју преминулу жену Анастасију.

„Ми смо вечно захвални г. Какуласу на сталној подршци сваком пројекту који је манастир имао и желимо да му захвалимо на донирању средстава за довршетак градње цркве Светог Пајсија,“ рекао је јеромонах Евагрије Кутузис, игуман манастира Светог Јована, у интервјују за лист Неос Козмос.

Пре него што је дошао у Аустралију јеромонах Евагрије је провео 15 година на Светој Гори где се сусретао са Светим Пајсијем.