Type Here to Get Search Results !

Врачарске вечери: Концерт Дечјег хора „Растко“


У оквиру циклуса Врачарске вечери које организује Градска општина Врачар у свом галеријском простору, Дечји хор Растко при храму Светог Саве на Врачару одржао је 27. марта 2019. године запажен концерт.


Свештеничко братство Светосавског храма и многобројну публику која је својим присуством испунила галеријски простор срдачно је поздравила Мирјана Митровић, чланица Већа Градске општине Врачар задужена за културу.  Насмејана и распевана дечица у свечаним костимима и цветовима у коси разгалили су публику која је сваку отпевану композицију наградила аплаузом.

Диригент хора, професор музике Стојанка Вукомановић, са великим ентузијазмом и харизмом дириговала је малишанима. Низале су  се композиције Растко, Маријо славна, Света Анастасија, Деца Неба, Анђели спавају, Расти, расти, мој зелени боре, Српкињица једна мала, Јечам жњела, Тамо далеко, Ово је Србија. 

Деца су отпевала и песму Врачарска звона, коју је недавно компоновао бивши ђакон храма Светог Саве а данас свештеник у Енглеској, протојереј Игор Давидовић.

Сарадник на клавиру била је Бојана Грча, а на гитари Урош Мартиновић.