Type Here to Get Search Results !

Митрополит Амфилохије: Боан Кадића – мјесто које је причасно Христовом васкрсењу!


Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије обавио је данас мало освећење обновљеног манастирског храма у манастиру Светог Димитрија на Боану Кадића код Даниловграда и освештао и сабраним вјерницима подијелио васкршња јаја. Честитајући им највећи хришћански празник, Митрополит црногорско–приморски је подсјетио на историју овог страдалног мјеста и бесуђе које је починио црногорска књажевска кућа Петровића над бјелопавлићким братсвом Кадића.


„Милошћу Божјом и молитвама братства Кадића, ово мјесто постаје једно од светих мјеста у Црној Гори и у нашем народу. Никла је ова црква Светог Димитрија, ова обитељ монашка и те молитве и ова светиња и чудо које се догађа са овим мјестом, оно замирује ту дубоку рану братства Кадића која је остала незацијељена“, казао је Владика.

Рекао је да је Христос својим васкрсењем људску природу обновио и подарио је вјечним и непролазниом достојанством и животом.

„И то је оно у чије име се и подижу храмови и слууже службе Божије и ради чега и постоји Црква Божија као заједница којој припадају и сви земаљски народи. Макар мањина њих припадају тој вјечној Божјој заједници Христовој. Свједок те заједнице је, ево, и ово мјесто које је причасно својим страдањем распећу Христовом. Али је, ево, причасно и Христовом васкрсењу“, поручио је Митрополит Амфилохије.