Type Here to Get Search Results !

Радио Беседа: Светотајинско богословље - Света тајна покајања – први део (седамдесет пета емисија)


У овонедељном седамдесет петом издању емисије „Светотајинско богословљеˮ ступили смо на умно путовање које смо посветили светој тајни покајања. У оквиру ове прве емисије којом почињемо циклус емисија посвећених наведеној светој тајни, изложили смо неколико уводних напомена у погледу правилног разумевања свете тајне покајања.


Истина о покајању утемељена је на Спаситељевим речима: „И ово рекавши, дуну и рече им: Примите Духа Светога! Којима опростите гријехе, опраштају им се; и којима задржите, задржани су“ (Јн. 20, 22). Са друге стране, Еванђеље Христово почиње речима о покајању, али оно и у целини говори о љубави Божјој према покајницима. У сваком времену одјекују речи Оваплоћеног Логоса Господа нашег Исуса Христа: „Јер нисам дошао да зовем праведнике, но грешнике на покајање“ (Мт. 9,13). 

На основу ових сведочанстава у погледу свете тајне покајања закључујемо да је љубав Божија према људима основ и смисао Оваплоћења Христовог, али и позив свима људима, да се угледају на Бога и на љубав Његову, на љубав и самилост према свима нама као покајницима.

Аутор емисије: Катихета Бранислав Илић



Све емисије Светотајинско богословље можете пронаћи ОВДЕ