Type Here to Get Search Results !

Одржана седница Епархијског управног одбора Епархије тимочке


У четвртак 20. фебруара 2020. године у Зајечару одржана је редовна седница Епархијског управног одбора којом је председавао Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион. Пре почетка седнице у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару служен је Чин призива Светог Духа, а затим је седница настављена у просторијама зајечарске Црквене општине.


Седници су присуствовали сви архијерејски намесници Епархије тимочке, чланови Епархијског савета и Епархијског управног одбора. На овогодишњем заседању поднет је извештај о раду Епархијског управног одбора током 2019. године уз процену извршења одлука претходног Савета. Посебна пажња посвећена је утврђивању распореда епархијског разреза за 2020. годину и члановима Савета је предочен и образложен начин на који ће се убудуће задуживати Црквене општине и манастири.

Важна тема овогодишње Седнице била је оснивање наменских фондова – ВДС-а и Пољопривредног и шумског фонда.

Ђакон Вук Јовановић, секретар Верског добротворног старатељства Епархије тимочке, поднео је извештај о раду ВДС-а износећи податке о активностима током протекле године као и план рада за текућу годину.

Дејан Живковић, управник Одбора за поклоничка путовања „Ходочашће“ и управник Гостопримнице, поднео је извештај о досадашњем раду и најавио програм за наредни период.

На крају седнице владика Иларион је заблагодарио присутним члановима Епархијског савета и Епархијског управног одбора на уложеном труду и доприносу у унапређењу црквеног живота у Епархији.