Type Here to Get Search Results !

Најава: Духовне свечаности у Бачкој Паланци


Благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, Црквена општина у Бачкој Паланци, поводом славе храма Покрова Пресвете Богородице, организује духовне свечаности од 6. до 11. октобра 2020. године, под називом „ПОД ПОКРОВОМ БОГОРОДИЦЕ”.


Свечаности ће бити одржане у Светосавском дому при Светојовановском храму у Бачкој Паланци, а почеће у уторак, 6. октобра, са почетком у 18.30 часова, предавањем протонамесника Бранислава Ђурагића, на тему: Молитва или медитација, Рај или нирвана. Свечаности ће затим бити настављене у четвртак, 8. октобра, са почетком у 18.30 часова, када ће катихета Бранислав Илић одржати предавање на тему: Богослужбено величање Пресвете Богородице.

Свечаности ће бити завршене у недељу, 11. октобра – у храму Покрова Пресвете Богородице, после свете Литургије, биће одржана изложба радова ликовног и литерарног конкурса ученика бачкопаланачких основних и средњих школа на тему: Моја веронаука, а затим ће истога дана у 18.30 часова, у Светосавском дому при Светојовановском храму, др Предраг Вајагић одржати предавање на тему: Патријарх Димитрије Павловић и обнова Српске Патријаршије 1920. године. Предавању ће претходити пројекција документарног филма.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке