Type Here to Get Search Results !

Одржане седнице ЕУО – а и ЕС – а Епархије ваљевске


Редовна годишња заседања Епархијског управног одбора и Епархијског савета одржана су 1. и 2. фебруара 2021. године у Епархијском дому Епархије ваљевске. Према вишегодишњој пракси, ова заседања прилика су да се сумира постигнуто у претходној календарској години и дефинишу и презентују планови за наредни период. Тако, првог дана заседања, епархијске службе су поднеле извештаје о раду у 2020. , које је Епархијски управни одбор усвојио и предао на коначно одобрење Епархијском савету.


Уочи седнице Епархијског савета, у Капели Светог Јована Крститеља одслужен је призив Светог Духа и парастос блаженопочившем Епископу ваљевском Милутину.

У дирљивом обраћању након богослужења, архимандрит Михаило (Биковић), старешина манастира Јовања, присетио се трудољубља и очинске бриге Владике Милутина, крај ког су стасали свештеници захваљујући чијем ангажовању све у епархији беспрекорно функционише, као да је он међу нама. Отац Михаило је изразио благодарје администратору Епархије ваљевске Епископу шабачком Г. Лаврентију, који све у Епархији ваљевској својом благошћу теши у данима туге због недостатка нашег епископа.  У име Епископа Лаврентија, рад чланова Епархијског савета је благословио његов заменик протојереј – ставрофор Мирко Вилотић. У име домаћина, поздравну реч је упутио архијерејски заменик Епископа ваљевског протонамесник Филип Јаковљевић. Седницом је председавао потпредседник ЕУО- а Раде Павловић, а извештаје су поднеле све епархијске службе, укључујући и Одбор за верску наставу, Радио „Источник“, Православну народну хришћанску заједницу „Воздвиженије Часног Крста“, Коло српских сестара „Преподобна Мати Евгенија“ и Светосавску омладинску заједницу. Извештаји су усвојени, а рад свих служби похваљен. Имајући у виду околности у којима се живело и радило у протеклих годину дана, посебно губитак Владике Милутина, резултати свих служби у Епархији ваљевској завређују лепе речи, закључено је приликом састанка руководећих епархијских органа.


Извор: Епархија ваљевска