Type Here to Get Search Results !

Епископију пакрачко-славонску посетио историчар Дејан Ристић


У дводневној посети Епископији пакрачко-славонској, где се сусрео са Владиком Јованом, био је историчар Дејан Ристић, известио је пакрачки Саборни храм на својој фејсбук страници.


Међу бројним еминентним личностима и истраживачким радницима из области науке, умјетности и културе широм свијета, Епископија Пакрачко-славонска имала је част да 9. и 10. марта ове године буде домаћин историчару г. Дејану Ристићу из Београда.

У Епископској резиденцији у Пакрацу, уваженог госта примио је Његово Преосвештенство владика Пакрачко-славонски г. Јован, и том приликом детаљно га упознао с животом, радом и обновом наше Епископије, наших светиња, Епископске књижнице и будућим плановима обнове.

Господин Ристић најприје је посјетио Владичански двор, Саборни храм Свете Тројице, Епископску књижницу и комплекс Манастира Јасеновац.

У сриједу, 10. марта уважени гост посјетио је село Млаку и храм Светог Пророка Илије, женски радни и логор за дјецу у оквиру система концентрационих и логора смрти Јасеновац, затим Спомен-подручје и меморијални центар у Јасеновацу, а такође и логор Стара Градишка.


Извор: Фејсбук страница Саборног храма у Пакрацу