Type Here to Get Search Results !

Владика Андреј: Наш задатак је првенствено да се молимо и духовно узрастамо


Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј, у пратњи архијерејског намесника за Горњу Аустрију протопрезвитера Славише Божића, посетио је 2. марта 2021. године парохију Светог великомученика Георгија у Гмундену.


Заједница Српске Православне Цркве у Гмундену окупља се молитвено, већ пету годину за редом, у римокатоличком храму где надлежни свештеник протопрезвитер Никола Пантић служи свету Литургију. Упркос гостопримству које је римокатоличка заједница показала, српски верници су изразили жељу и потребу да имају православни храм и оставе свом потомству аутентично место на коме ће моћи да се утврђују у вери и чувају свој идентитет.

Слушајући глас свог стада, Владика је по доласку у Гмунден одржао састанак са свештеницима Славишом и Николом, током кога је примио извештај о свим дешавањима у претходном периоду, а затим пружио очинска уверавања да ће Епархија стати иза свог народа и пружити сву неопходну помоћ и подршку вернима који живе и раде у Гмундену.

Након састанка, Владика се упутио у храм где је у присуству верника служен акатист Пресветој Богородици. Епископ Андреј је затим беседио верном народу: -Наш задатак је првенствено да се молимо и духовно узрастамо, а да ће Господ и Пресвета Богородица услишити жеље нашег срца и да ће нам даровати оно што нам је неопходно за спасење.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска