Type Here to Get Search Results !

Владика Иларион: Позвани смо да се сви удубимо у себе и да се искрено покајемо, како бисмо преображени дочекали Празник над празницима


У недељу 14. марта 2021, на Беле покладе, у цркви Св. Ђорђа у Кладову, свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион уз саслужење кладовских пароха.


У надахнутој беседи Епископ је говорио о потреби праштања, надовезујући се на Молитву Господњу и почетак Великог поста. Владика је, тумачећи прочитано Јеванђеље, јасно поручио да се морамо окренути Богу и препустити Његовој вољи, наводећи јеванђелске речи: „Тамо где је благо ваше, тамо је и срце ваше“.

После Литургије је у парохијском дому приређен свечани ручак, а у 17 часова је служено вечерње са молитвом пред почетак поста.

У вечерњој беседи владика је све подсетио да је ова недеља била посвећена изгнанству Адама из раја, те о чињеници да је Адам, упркос безгрешном рођењу и директној комуникацији са Богом, коју је уживао, ипак сагрешио. Ово треба свима нама да буде опомена, да не мислимо да бисмо другачије поступили од Адама, него да се сви удубимо у себе и да се искрено покајемо, како бисмо преображени дочекали Празник над празницима,закључио је владика Иларион.


Извор: Епархија тимочка