Type Here to Get Search Results !

Епископ бачки примио у посету директора Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама

 

Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки господин др Иринеј примио је у посету у суботу, 15. маја 2021. године, у  Владичанском двору у Новом Саду, господина др Владимира Рогановића, директора Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама.

Будући да је ово прва званична посета господина Рогановића Епархији бачкој од када је постао директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама, владика Иринеј је госту честитао на постављењу и изразио најбоље жеље за успех на овој часној и одговорној дужности коју ће вршити, уз Божју помоћ, у име и по вољи српског народа и осталих грађана Србије, а самим тим и на корист Српске Православне Цркве и осталих традиционалних Цркава и верских заједница у Србији.

Господин Владимир Рогановић је захвалио на гостопримству и истакао да ће се трудити да на основу свог искуства и сарадње са Српском Православном Црквом помогне у решавању свих питања важних за живот и мисију Српске Православне Цркве и других традиционалних Цркава и верских заједница у Србији.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке