Type Here to Get Search Results !

Епископ топлички Јеротеј посетио Десету гимназију

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Јеротеј, викар Патријарха српског и председник Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, посетио је 14. децембра 2021. године ,Десету гимназију „Михајло Пупин“ у Београду.


Владику Јеротеја су дочекали в.д директора Драгана Таталовић и вероучитељица Милана Ивковић са сарадницима. У срдачном разговору са директором Десете гимзаије епископ Јеротеј се упознао са начином организовања и извођења верске наставе, као и радом школе која је добила акредитацију за увођење програма Интернационалне дипломе (International Baccalaureate Diploma Programme – IBDP) и тако постала прва и за сада једина државна школа у Београду ауторизована да спроводи тај образовни програм.

Епископ Јеротеј је, између осталог, рекао да је хришћанство увек окренуто ка будућем веку, па самим тим тежи ка непрестаном образовању и усавршавању човека све до достизања мере раста пуноће Христове (Еф. 4, 13).

В.д. директора Драгана Таталовић упознала је владику Јеротеја са добрим резултатима које вероучитељица постиже у раду са ђацима, као и са добрим односима између запослених у колективу. -Васпитање деце не представља само преношење знања или спровођење васпитно-дисциплинских мера, него се пре свега састоји у показивању доброг примера, истакла је гђа Таталовић која је том приликом посебно похвалила рад и труд вероучитељице Милане Ивковић.

На крају сусрета, епископ Јеротеј је даривао школску библиотеку примерцима Светог Писма.


Извор: Телевизија Храм