Type Here to Get Search Results !

Проф. др. Томас Немет посетио Епископа Андреја

 

У четвртак, 20. јануара 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је у свом Владичанском двору у Бечу, у аудијенцију проф. др. Томаса Немета (Prof. Dr. Thomas Mark Nemeth), шефа Катедре за теологију и историју хришћанског истока Католичког богословског факултета Универзитета у Бечу.


После међународне конференције у октобру прошле године у Бечу, о Хришћанима византијске традиције у Мађарској, Епископ Андреј и професор Немет су разменили мишљења о могућностима за даље сусрете и подстицање за сарадњу између хришћанских заједница у Аустрији. Заслужни Професор Немет је експерт и стручњак за црквену историју источних цркава на просторима Аустрије и Мађарске, нарочито за средњовековни развој цркава и за организацију Српске Православне Цркве у краљевини Мађарској у времену Отоманског царства.

На крају сусрета, др. Томас Немет је захвалио Владици Андреју на пријему и обећао темељно организовање скупа у Бечу, о трагичној кончини Патријарха Лукијана Богдановића (1867-1913) који је под још увек неразјашњеним околностима у Аустрији убијен или трагично изгубио живот.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска