Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Свети Јован - највећи од пророка и већи од свих од жене рођених


У дан, када наша Света црква слави Сабор Светог Јована Крститеља наша парохијска заједница је у радости имала благослов да Свету Архијерејску Литургију служи Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин. На овом радосном молитвеном сабрању Владици су саслуживали: архимандрит Дамјан (Цветковић), Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, протојереј-ставрофор Милош Васиљевић старешина храма, протојереј Драган Туба и ђакон Стефан Симић. Чтецирали су Петар Ђерковић и Бојан Милошевић. Након прочитаног Светог Јеванђеља, Епископ се очинским речима обратио верном народу подсећајући нас на живот и дело Светог Јована Крститеља који је био „анђео у телу“.


Владика је између осталог рекао: „Јован Претеча и Крститељ Господњи, Свети, највећи од пророка и већи од свих од жене рођених по речи Господњој, окончава историју старозаветне цркве и отвара епоху Новога Завета. Велики број верног народа приступио је Светој тајни Причешћа, а посебну радост су учинили малишани који су такође приступили Светом Путиру.

Владика је овом приликом извршио освећење новосаграђених објеката у порти, продавнице и горионика за свеће. Владика је уручио захвалнице добротворима наше цркве у Ратини господину Златану Петровићу из Ратине, господину Зорану Вукадиновићу из Ратине, господину Саши Вељовићу из Краљева и господину Предрагу Стевановићу из Ратине.

Уследила је трпеза љубави на којој се старешина храма протојереј-ставрофор Милош Васиљевић захвалио Преосвећеном Владици Јустину на указаној части и духовним благословима којима је паству почаствовао својим доласком. Такође, захвалио се и свим приложницима и добротворима који су помогли нашу цркву.


Извор: Епархија жичка