Type Here to Get Search Results !

Међухришћанска молитва у Бечу


У грчкој катедрали Свете Тројице у Бечу, 17. јануара 2022. године, организована је заједничка екуменска молитва поводом обележавања „Дана Јевреја“ (Tag des Judentums).


 По благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Господина Андреја, који је био спречен да лично учествује у овој молитви због ранијег позива форума Аустријских цркава у Горњој Аустрији, у овом догађају учествовао је пречасни јереј Филип Милуновић из Беча, секретар Владике Андреја.

Међу црквеним великодостојницима који су учествовали у молитви, били су: Његово Високопреосвештенство митрополит Арсеније (Васељенска Патријаршија, домаћин сабрања), бискуп Франц Шарл у својству изасланика Његове Узоритости бечког кардинала Шенборна, као и други представници из Екуменског савета цркава у Аустрији.

Овај дан се обележава већ 20 година. Датум је изабран усред недеље када се обележава и „Молитвена недеља за јединство хришћана“ (18.-25. јануар), са циљем да се све црквене заједнице током молитве за јединство хришћана увек присете својих исконских корена из Јудаизма.


Извор: Епархија аустријско-швајцарска