Type Here to Get Search Results !

Поздравно слово владике Фотија на отварању Међународног конгреса кардиолога у Бијељини


Да је овај догађај веома значајан не само за грађане Бијељине, за све у Републици Српској него и шире, говори чињеница да смо за организовање Конгреса добили благослов Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија као и од Његовог Преосвештенства владике Фотија који је вечерас са нама на шта смо веома поносни – истакли су организатори II међународног конгреса ХИСПА БиХ - "Свеобухватни приступ у заштити срца и крвних судова-постковид ера" који је синоћ отоврен у Бијељини.

Повезана вест:

Епископ Фотије на отварању Другог међународног конгреса ХИСПА

У свом поздравном слову Епископ Фотије је на првом месту истакао као најбитније да је на овом конгресу благослов и Његове Светости патријарха српског г. Порфирија.

И ја сам се, наравно, придружио јер се Конгрес одржава овде у Бијељини на простору Епархије зворничко-тузланске, да и ја дам свој допринос и благослов.

Владика је даље наставио ријечима: Како у нама куца телесно срце, тако постоји и духовно срце и између њих мора да постоји јединство да би човек функционисао на прави начин. Ми се трудимо да негујемо такав облик јединства између Цркве и Државе - овде Републике Српске и Босне и Херцеговине, као и, наравно са матичном државом Србијом. Зато је на српском грбу двоглави орао са једном круном. Представник земаљске и духовне власти под истом круном у једномислију и немањићкој симфонији.  

На конгресу, који траје до 3. априла, учествује више од 700 учесника, међу којима 70 предавача из региона, Европе и свијета који су се током ове двије године интензивно бавили ковид и постковид синдромом.

Овај научни скуп одржава се под генералним покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, Министарста здравља и социјалне заштите и Министарства за научно-технолошки развој.


Извор: Епархија зворничко-тузланска