Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Царство Божје је намењено свима који га траже


-Јеванђљска блага Христова вест доноси радост сваком који је затражи у својој души, чинећи потпуни преображај онима који приступе Христу, често чак и неприметно, рекао је епископ Јустин, координатор добротворних и мисонарских делатности Архиепископије београдско-карловачке.


На Свети и Велики уторак, 6/19. априла 2022. године, у Параклису Васкрсења Христова при Окружном затвору у Београду, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Литургију пређеосвећених дарова служио је Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Јустин, викар Патријарха српског, уз саслужење свештенства.

На Литургији су  била притворена лица, али и запослени ове установе откривајући истину Царства Божјег у коме нема „ни  мушког ни женског, ни роба ни слободнога". У својој беседи Епископ Јустин је нагласио да је Царство Божје намењено свима који га траже, а да јеванђљска блага Христова вест доноси радост сваком који је затражи у својој души, чинећи потпуни преображај онима који приступе Христу, често чак и неприметно.

-Јеванђеље данашњег дана од Матеја је управо говорило о посети затворенима као Тајни сусрета са Христом који се налази на месту сваког људског недостатка, страдања и патње ради преображаја палог постојања у вечни и истинити живот са Богом, рекао је Епископ Јустин, и додао да су пролазност и варљивост свих људских материјалних жеља наспрам жеље за сусретом са Богом који доноси истинску радост и пуноћу живота.

На крају пређеосвећене служне, преосвећени је присутнима поделио иконе  са благословом Његове Светости, а Верско Добротворно Старатељство Архиепископије београдско-карловачке је доставило пакете са хигијенским потрепштинама као мали васкршњи дар.


Извор: Телевизија Храм