Type Here to Get Search Results !

Празнично торжество у Скопљу


Празник Уласка Господа нашег Исуса Христа у Јерусалим - Цвети свечано је прослављен у манастиру Успенија Пресвете Богородице у Скопљу. Пре почетка Свете Архијерејске Литургије Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован извршио је чин освећења новог богослужбеног простора - храма посвећеног Успењу Пресвете Богородице у Скопљу, а након освећења изговорио надахнуту беседу.


Светом Архијерејском Литургијом началствовао је Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, а саслуживали су му Њихова Преосвештенства Епископ врањски г. Пахомије, који је беседио после прочитаног Јеванђеља, Епископ брегалнички и викар битољски г. Марко и Епископ стобијски и викар струмички г. Давид, који је на крају службе упутио пригодно обраћање.

У току Литургије Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован је у чин ђакона рукопложио ипођакона Бориса Георгијевског. На крају Свете Литургије Архијереји су разговарали са верним народом, а за све присутне приређена је трпеза љубави.


Извор: Православна Охридска Архиепископија