Type Here to Get Search Results !

Епископ Сaва свештенослужио у патријаршијском параклису Преподобног Симеона Мироточивог


"Нека би Господ дао, да и ми будемо као сестра Лазарева, о којој смо слушали у Јеванђељу, која је помазала мирисима ноге Господње и косом својом обрисала ноге, односно која је изразила праву и истинску веру у Господа, поткрепљену љубављу, смирењем, пожртвовањем, распињањем себе зарад другога", рекао је Епископ Сава на крају свете архијерејске Литургије у патријаршијском параклису Преподобног Симеона Мироточивог.


На празник свечаног уласка Господа нашег Исуса Христа у Свети Град Јерусалим - Цвети, 4/17. априла 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, началствовао је на светој архијерејској Литургији у патријаршијском параклису Преподобног Симеона Мироточивог у згради Патријаршије Српске.

Преосвећеном владици Сави саслуживао је свештеномонаштво и свештенство, уз молитвено учешће сабраног народа Божјег. 

Након литургијског отпуста сабране је са амвона патријаршијског параклиса, Епископ Сава очински и са љубављу честитајући празник Цветне недеље, поред осталог, рекавши: "Нека је на здравље и спасење данашњи празник уласка Господњег у Јерусалим, који празнујемо данас сабрани у патријаршијском храму Светог Симеона Мироточивог. На данашњој Литургији смо привели крају све неопходне припреме за почетак Мироварења, које ће се од сутра вршити у овом светом храму. Нека би Господ дао, да и ми будемо као сестра Лазарева, о којој смо слушали у Јеванђељу, која је помазала мирисима ноге Господње и косом својом обрисала ноге, односно која је изразила праву и истинску веру у Господа, поткрепљену љубављу, смирењем, пожртвовањем, распињањем себе зарад другога." 


Извор: Телевизија Храм