Type Here to Get Search Results !

Предавање ђакона Лазара Ђачића: Kрст као тајна жртвене љубави

У просторијама Црквене општине у Сенти, у среду, 30. марта 2022. године, у оквиру предавања током Часног поста, ђакон Лазар Ђачић, сабрат Световазнесенског храма у Суботици, одржао је предавање на тему „Kрст као тајна жртвене љубавиˮ.


У свом надахнутом излагању, ђакон Лазар Ђачић је навео: ,,Христос страда за сваког од нас, и за добре и за зле, дајући нам на тај начин шансу за нови живот. Сви треба свакодневно да имамо на уму шта је Христос учинио за нас и да, вођени Његовим примером, дајемо нову шансу увек и изнова свим људима око нас, свима без изузетка. Баш као што је и Христос то увек чинио и чини чак и у последњем тренутку Свог земаљског живота, вапећи са крста: Оче, опрости им, јер не знају шта чине (Лук. 23, 34).ˮ

На крају предавања, презвитер Далибор Зарић, надлежни парох, захвалио је ђакону Лазару Ђачићу на одржаном предавању, као и верном народу на присуству, истичући да нас Крст и страдање Христово уводе у тајну нашег спасења – тајну љубави Христове. Исто тако, непрестано сећање на Христову жртву нас подстиче да прихватимо свој крстолики начин постојања, те да свако од нас своју личну патњу узноси заједно са Христом на Голготу, како би наше страдање било спасоносно и крунисано Васкрсењем.


Извор: Инфо-служба Епархије бачке