Type Here to Get Search Results !

Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

Свједочимо данас опет новим покушајима да се безначајна чињеница што је Бојану Јовановићу, аутору књиге „Како смо убили Бога“ (у издању НВО “Montenegro International”) – најзад стигао позив Вишег јавног тужилаштва у Београду да свједочи о оном што је написао.


Не треба да чуди околност што је подносилац те кривичне пријаве управо НВО “Montenegro International” издавач књиге “свједока” (који ће да свједочи) – Бојана Јовановића. Ово лице је у том свом “ауторском дјелу” изнијело низ клевета на рачун СПЦ и Митрополије црногорско-приморске. Ова слабашна и крхка правна машта ових “протагониста” – обилује дефицитом – здравог разума.

Наиме, то лице (коме је напокон стигао позив да свједочи у Београду) треба да се саслуша као свједок у поступку који је заподенуо издавач његове књиге (ауторског недјела) по замолници Вишег државног тужилаштва у Подгорици. Дакле, очекује се да аутор не/дјела свједочи по кривичној пријави издавача “његове књиге”. То јесте апсолутни нонсенс. Али,

не може елементарно бити никаква “вијест”, нити новост, пошто су у питању стара и знана злоћудна настојања јасно уперена против Митрополије црногорско-приморске, њеног Митрополита Јоаникија и цијеле Српске Православне Цркве.

На дјелу је још један покушај да се у духу богоборачког прогона СПЦ у Црној Гори изазове стара атмосфера и демонизације и дискриминације СПЦ у Црној Гори и њених вјерника која траје и још увијек не престаје. И ништа више ни даље од тога овдје нема.

Овај “креативни” наум се лако да разобличити уз најосновније познавање правних законитости да: свако физичко и правно лице у Црној Гори и било гдје у просвјећеном свијету може да поднесе кривичну пријаву против било којег другог лица, а надлежно тужилаштво је дужно да по свакој кривичној пријави поступи. То чини тако што отвора тзв. “извиђај“ у оквиру којег предузима радње које сматра нужним у вези тврдњи из било које и какве, па и ове – “никакве” кривичне пријаве. Прије неголи је као такву одбаци, јер је овдје ријеч о крупној беспризорности “комплетног наума и подухвата”.

У овом случају није ни започето кривично гоњење било којег лица. Ниједно лице овдје није ни саслушано као осумњичени.

Дакле, нажалост имамо на дјелу “самоиспуњавајуће пророчанство“ и промоцију “књиге”, гдје издавач подноси кривичну пријаву поводом околности “из књиге”, коју је он издао, а око којих тужилаштво, по службеној дужности саслушава, као свједока, аутора те књиге, као што то увијек обично и бива.

Ваља нагласити да је Више државно тужилаштво у Подгорици аутора ове књиге морало потраживати и преко тужилаштва у Београду зато што он “самог себе” није учинио доступним надлежним органима државе Црне Горе. За невјерицу.

Уз пуну вјеру у побједу Божје истине, да ће се и ова прљава, тек налик правна “представа” окончати брзо и на законит начин, Митрополија Црногорско-Приморска са индигнацијом одбацује све ове: и формално и суштински, и правно и морално, неуко закулисне “вијести сензације”, јер су то искључиво плодови давно огољених и остарјелих – злих намјера.


Извор: Митрополија црногорско-приморска

Рубрика