Type Here to Get Search Results !

У Будви приказан документарни филм "Свети Василије Острошки - сведок Васкрсења"


Дана, 13. маja 2022. године у послеподневним часовима, ученици школе вјеронауке „Свети Василије Острошки“ са Светог Стефана предвођени својим родитељима и вјероучитељем посетили су биосокоп у Будви гдје су присуствовали пројекцији документарног филма „Свети Василије Острошки – сведок Васкрсењаˮ, аутора катихете Бранислава Илића. 

Пројекција је организована у оквиру дана прослављања крсне славе школе вјеронауке и њеног духовног патрона и заштитника Светог Василија Острошког Чудотворца.

Будући да се налазимо у данима када прослављамо једног од  највећих светитеља нашег рода била је ово прилика да ученици веронауке, поред учешћа у богослужењима, у виду катихезе промишљају о значају светитељства и свеукупног живота у Христу, а промишљање на наведену тему почело је пројекцијом документарног филма у којем се казује о животним подвизима и делима љубави, једног од угодника Божјих из рода нашега.

На крају пројекције филма чију продукцију потписује Телевизија Храм великом броју сабраних ученика и њихових родитеља надахнутим речима обратили су се аутор филма катихета Бранислав Илић и вјероучитељ протојереј Драгослав Ракић.

Овом приликом  се захваљујемо младом аутору филма на посјети нашој школи као и нашим домаћинима управи Биоскопа „Cadmus Cineplex“ у Тржном Центру „Плаза“ у Будви на отвореним вратима и усрдном гостопримству за реализацију пројекције. 

Школа вјеронауке парохије паштровске

„Свети Василије Острошки“

Тудоровићи – Свети Стефан

Протојереј Драгослав Ракић