Type Here to Get Search Results !

Епископ Фотије: Потребно је јединство Цркве


Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански г. Фотије поручио је да је потребно јединство цркве, народа и власти да би се очувала Република Српска и српски народ. Епископ Фотије служио је Свету архијерејску литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама на обиљежавању крсне славе Светог великомученика Георгија-Ђурђевдана коју обиљежава ова мајевичка општина.

-У ове прољећне дане некада су се сакупљали наши јунаци који су се борили против освајача, зулума, да се боре за наш народ, дјецу, огњиште и куће-подсјетио је владика Фотије.

Он је нагласио да је заједно са патријархом српским Порфиријем, као члан Светог архијерејског синода ових дана био у посјети Косову и Метохији.

-Дивно је доћи на Косово, а управо је оно у нашем срцу, и једино га можемо изгубити ако га изгубимо из нашег срца. И ми овдје смо 90-их били у невољи, сад је хвала Богу боље и зато се и даље треба борити да се очува Република Српска и српски народ-закључио је епископ Фотије и пожелио срећну славу свим грађанима који данас прослављају, те пожелио општини Лопаре даљи напредак.

Протојереј Спасоја Радовановић, старјешина храма и начелник Лопара Радо Савић, након ломљења славског колача уручили су владики Фотију архијерејску одежду као знак сјећања на данашњи молитвени скуп.

Начелник Лопара Радо Савић честитао је свима грађанима крсну славу оцијенивши да је ова мајевичка општина у протеклој години остварила добре резултате.

-Наша привреда добро функционише, извозно је оријентисана, а има и проширења капацитета-рекао је Савић.

Он је подсјетио да је јуче отворена пословно-производна хала у Прибоју која је донација Владе Србије.

-У тој хали ће бити покренута производња, нова радна мјеста са нашим партнером, Србином из Швајцарске-најавио је Савић.

Кум данашње славе био је хуманиста и привредник из Њемачке Мирослав Којадиновић који је упутио честитке грађанима Лопара и општинском руководству поводом крсне славу напоменувши да је општина Лопаре примјер доброг рада.

-Све општине у Српској треба да се угледају на Лопаре, и тако бисмо били још напреднији као друштво-рекао је Којадиновић.

Он је изразио задовољство што је присуствовао молитвеном скупу и свечаностима поводом Ђурђевдана.

-Црква је много важна, а посебно у данашње тешко вријеме, она нам пружа подршку и подстиче нас да будемо хумани-рекао је Којадиновић коме је на јучерашњој Свечаној сједници додијељена Повеља општине Лопаре за хуманитарни рад на подручју ове мајевичке општине.


Извор: Епархија зворничко-тузланска