Type Here to Get Search Results !

Епископ франкфуртски и све Немачке Сергије посетио Цетињски манастир

 

Епископ франкфуртски и све Њемачке господин Сергије (Карановић), који ових дана борави у посјети Митрополији црногорско-приморској, посјетио је данас Цетињски манастир, гдје се поклонио моштима Светог Петра Цетињског, руци Светог Јована Крститеља и честици крста на коме је Господ Христос разапет.

Након доксологије, Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски господин Амфилохије је госту пожелио добродошлицу ријечима да  Владика Сергије долази и доноси у Цетињски манастир благослов наше браће која живе у Њемачкој  и да истовремено прими благослов Светог Петра Цетињског, Петра Другог Тајновица Ловћенског, руке Светог Јована Крститеља која је крстила Господа на Јордану, Светог Василија Острошкога и Светога Арсенија Сремца, другога архиепископа српскога.
Владика Сергије је казао  да својим доласком у Цетињски манастир жели да узврати Митрополиту Амфилохију који је недавно посјетио Минхен.

„Како на Цетиње, тако, ако Бог да, и сјутра у манастир Ждребаоник, да прославимо Светог Арсенија, дивног светитеља, наследника Светог Саве, за кога слободно можемо да кажемо да је он први светосавац“, рекао је Епископ франкфуртски.
Он је додао да је за њега данас посебна радост због тога што први пут као епископ долази да се поклони свештеном трону Светог Петра Цетињскога.

„Многобројни обновљени и новосаграђени храмови, свештенство и свештеномонаштво ваше Митрополије говори, Ваше Високопреосвештенство, много о вашој жртви и љубави. Ви сте се разапели за нашу свету Цркву како би обновили духовни живот на овим просторима“, рекао је Епископ Сергије Митрополиту Амфилохију.