Type Here to Get Search Results !

Сабор Светог Јована Крститеља - Крсна слава Епископа новосадског и бачког Иринеја


У петак, 20. јануара 2017. године,на празник Сабора Часног Претече и Крститеља Господњег Јована, Његово Преосвештенство Епископ новосадски и бачки господин Иринеј прославио је своју Крсну славу началствујући Евхаристијским сабрањем у Саборном храму у Новом Саду.


Епископу домаћину саслуживали су Преосвештена господа Епископи: врањски Пахомије, крушевачки Давид, аустријско-швајцарски Андреј, као и  архимандрити: Прокопије Таjар, Данило Љуботина и Исихије Рогић, протопрезвитери-ставрофори Душан Колунџић и Владимир Вукашиновић,  презвитер Жељко Латиновић,настојатељ Светоуспенског храма у Новом Саду, братство Саборног храма и новосадски ђакони.
У славу Божју и у част Светог Јована Крститеља током свете Литургије појали су студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду, као и полазници школе црквеног појања ,,Свети Јован Дамаскин”, при Црквеној општини у Новом Саду.

После малог входа на Светој Литургији, владика Иринеј је рукопроизвео у чин протопрезвитера, презвитера Жељка Латиновића, настојатеља Светоуспенског храма у Новом Саду.
Преосвештени Епископ крушевачки господин Давид се пригодном беседом обратио Епископу Иринеју као и свим сабраним  духовним чадима, пријатељима и поштовацима архипастирске делатности Предстојатеља Цркве Божје у Бачкој.
Гост  Епископа новосадског и бачког, био  је и Његова Екселенција апостослки Нунције римског трона у Београду, Монсињор Лућано Суријани, са пратњом.