Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион приредио Божићни пријем у владичанском двору


Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион приредио је Божићни пријем у Епархијском двору у Зајечару, 13. јануара 2017. године, за представнике локалних самоуправа са подручја Епархије тимочке, као и за директоре и управнике најзначајнијих просветних и културних институција Града Зајечара. 

Пријему су присуствовали начелник Зајечарског управног Округа г. Владан Пауновић, начелник Борског Округа г. Мирослав Кнежевић, председници Општина Књажевац, Бољевац, Бор и Сокобања, председник Скупштине Града Зајечара г. Стефан Занков, као и заменик председника општине Кладово. Представници војске били су командант гарнизона пуковник г. Горан Стаменковић и командант пешадијског батаљона потпуковник г. Горан Столић. Поред начелнице Школске управе г-ђе Јасне Васић, и ове године, гости владике Илариона били су директори  основних и средњих школа са подручја Града Зајечара.
Преосвећени владика Иларион је, након добродошлице и честитања Православне Нове године, по јулијанском календару, и благодарности за одазив званица, истакао важност ових годишњих сусрета, где се у разговорима стварају услови за унапређење узајамне сарадње, која је од изузетног значаја за добробит свих житеља наше Епархије. Имајући у виду улогу цркве у друштву, која је одувек водила бригу о свом народу и његовом духовном стању, владика је похвалио сарадњу са многим институцијама које су са Црквеним Општинама учествовале у организацији бројних црквених скупова, недавних Божићних празника, добротворних акција, културних манифестација и др. Истакнута је заједничка жеља да се и у предстојећој години уради много тога за добробит и напредак верског, економског и културног живота наших суграђана, посебно наглашавајући јединство у име добра, односно у име јединог Доброг, позивајући се на јеванђелске речи: „Где су два или три сабрана у име Моје, онде сам и ја међу њима“ (Мт. 18, 20)