Type Here to Get Search Results !

Епископ Иларион на Цвети богослужио у саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару


Празник Уласка Господњег у Јерусалим – Цвети прослављен је 9. априла 2017. године у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару светим литургијским сабрањем верних, којем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион. Салуживали су свештенослужитељи Саборног храма, уз појање хора овога храма.


Епископ Иларион је честитао деци и верницима празник Уласка Господа у Јерусалим, истакавши да је данас радостан и велики дан за нас хришћане, јер предстоји најрадоснијем празнику Васкрсењу Христовом.  – Молимо се у овим данима да нам Господ уђе смирено у срца и да нас преобрази, да не клонемо духом и будемо непостојани у вери. Угледајмо се на жене мироносице, на њихову љубав и храброст како би и ми били истрајни у подвигу радећи на себи. Нека би се данас у свим храмовима радосно клицало „Осана – благословен који долази у име Господње“, и у тој радости дочекало славно Христово Васкрсење.

Владика је потом позвао сву децу да учествују на аудицији ради оснивања дечијег хора при Саборном храму, као би својим појањем славили Бога и свете Његове. Аудиција је одржана код проф. Наташе Јовановћ у просторијама Црквене општине Зајечар.