Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион богослужио у Дупљану код Неготина


У недељу 7. маја 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у Цркви Светог великомученика Георгија у Дупљану код Неготина. Епископу су саслуживали игуман манастира Буково архимандрит Козма (Радовић), протојереј-ставрофор Ранко Алексић надлежни парох, протојереј-ставрофор Ђорђо Јокић, протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник неготински, протојереј Перица Божуновић парох књажевачки и јерођакон Илија (Јовановић). На светој Литургији је појао хор Саборног неготинског храма, који води проф. Светлана Кравченко.



Ученици веронауке дупљанске основне школе са вероучитељицом Живком Манић присуствовали су сабрању причестивши се Телом и Крвљу Господњом.
Владика је честитао храмовну славу свим житељима овога места и поучио да се и даље сабирају око своје цркве молећи се Господу за све што је добро и богоугодно.
Са својим свештеником о. Ранком верни народ Дупљана уприличио је гостопримство за све који су својим присуством допринели данашњој прослави.